Belterületi közutak fejlesztése Esztár településen – TOP_PLUSZ 1.2.3-21-HB1-2022- 00032

Esztár Községi Önkormányzat

TOP_PLUSZ 1.2.3-21-HB1-2022- 00032

Pályázat címe

Belterületi közutak fejlesztése Esztár településen

Pályázati felhívás kódszáma: TOP_PLUSZ 1.2.3-21-HB1-2022- 00032

Pályázó szervezet neve, címe: Esztár Község Önkormányzata

Pályázat címe: Belterületi közutak fejlesztése Esztár településen

Pályázat összege: 70 000 000 Ft

Pályázat befejezési határideje: 2024.12.31.

Támogatás Intenzitása: 100%

Esztáron a Petőfi utcára a lakossági bejelentések alapján több panasz érkezett, hogy a szilárd burkolat több szakaszban porózusos, kátyús, a helyenként kialakult gödrök miatt körülményes az utcában való közlekedés.

A két irányú közlekedés során egymás mellett nem fér el biztonsággal két jármű. Az utcában több közintézmény található. Jelentős autós és kerékpáros forgalommal bír. Az utak kiépítésével az ingatlanok megközelítését teszik lehetővé, mely a település belterületi úthálózatának fejlesztéséhez is hozzájárul.

Az út felújításával, kiszélesítésével a burkolatra hulló csapadékvizek kezelését is megoldják a meglévő árkok tisztításával így megőrizve az újonnan kiépített pályaszerkezet állapotát.

Jelen felhívás fő célja a helyi önkormányzatok jogszabályi kötelezettségéhez kapcsolódóan az önkormányzati tulajdonú belterületi közutak építése, korszerűsítése, felújítása, közlekedésbiztonsági célú fejlesztése a településközpont vagy a település közintézményeinek, közszolgáltatást nyújtó létesítményeinek jobb megközelíthetősége, a lakóterületekkel való kapcsolatok javítása, a településközpont tehermentesítése, vagy a meglévő belterületi úthálózat minőségi fejlesztése érdekében. A fejlesztés a közszolgáltatások közvetlen elérést is szolgálja, mivel az utcában több közintézmény található.

Projekt címe: Belterületi közutak fejlesztése Esztár