Magyar Kultúra Napja

Idei év első rendezvényét a Magyar Kultúra Napját ünnepeltük vasárnap. Műsorunkat Czár Lajoné az általános  iskola volt igazgatónője nyitotta meg ünnepi köszöntőjével. 

A Himnuszt Pribék Faranciska Debreceni Református Gimnázium tanulója szavalta el. A  Művelődési Ház 45 éve vette fel a József Attila nevet és 2007.-ben került felújításra amit egy rövid videó segítségével elevenítettünk fel. Ezt követően az Esztári Irinyi Károly Általános iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanárai és növendékei léptek a színpadra. 
 Tóth Johanna zongora, Mándi József furulya játékát hallgathattuk meg  amit  Solymós József   és diákjai néptáncbemutatója követet ,majd  Balázs Gergely  J.S. Bach BWV 996 gitár szólója zárta a zenés összeállítást. „Esztári „ Szécsi Zoltán Nemzetfotósa által készített riportfilm vetítését két részben nézhették meg vendégeink.  A magyar kultúra sokszínűségét  az 5. osztály Szököcsné Kinter Beáta osztályfőnök segítségével sokrétű színpadi előadással mutatták be. Az iskola rajzpályázatot hirdetett diákjai részére ” Iskolai élet és Iskola Logó” címmel s ennek eredményét  igazgatónő Törökné Csörsz Csilla hirdetett ki és adta át a nyereményeket a díjazottaknak. A rajzokat Czár Lajos ,Solymos József és Szécsi Noémi  zsűrielnök értékelte .A grafika tanszak műveiből Ferenczi Tünde  rajzpedagógus kiállítását és az 1.- 2. osztályos diákok rajzait is megtekinthették a rendezvényre látogató vendégeink. A tíz éves évforduló tiszteletére Czár Lajos hagyományőrző saját készítésű diófából faragott emléktáblát ajándékozott a Művelődési Ház igazgatójának Nagy Gyulának. Rendezvényünk a szózat meghallgatásával zártuk. Ezúton is  köszönjük az általános iskola pedagógusainak és növendékeinek és az összes közreműködőnek, hogy munkájukkal emelték az esemény színvonalát.